JUBILEUMSÅRET 2014

JUBILEUMSÅRET 2014

40 år som artist


Egentligen så började allting den andra halvan av 1960-talet. Min farbror kom hem med en bunt singelskivor av ädlaste vinyl. En av hans vänner ägde och servade flera av stadens jukeboxar. När skivorna byttes ut så saknade de oftast fodral och var ganska så slitna. Skivorna skänktes bort och vår familj var några som hade glädjen av att få ta del av denna skatt. Jag kom alltså väldigt tidigt i kontakt med 60-talsmusiken och kände till många artister och deras musik långt innan jag blivit tonåring.


Jag hade också glädjen att få undervisning direkt av min bästa kompis storebror som var tio år äldre än oss. Han var en riktig skiventusiast som köpte allt nytt han kom över och berättade små anekdoter om dessa rockartister för mig och min kompis, Vi var alldeles trollbundna av dessa berättelser. Artisterna framförde inte bara sin musik utan de visade också på olika livsstilar.


Musik av artister/band som Beatles, Rolling Stones, The Kinks, Deep Purple, Led Zeppelin, Crosby, Stills, Nash & Young, Hep Stars, Tages, Uriah Heep, Black Sabbath var några av de jag tidigt kom i kontakt med.


Mitt eget musicerande har jag egentligen min storebror att tacka för. Han var tre år äldre än mig och han brukade tillsammans med några av sina kompisar sitta hemma hos oss och spela blues och rock. Jag tjuvlånade hans gitarr när han inte var hemma och ganska så snart så lärde jag mig de allra första gitarrackorden.

25 år på Gotland


2019 var det 30:e året som jag spelade på Gotland.

Jag har spelat på många olika ställen på ön men Restaurang Nunnan har alltid varit mitt favoritställe.

Jag ser fram emot många somrar till på Gotland.


I samband med jubileet gav jag ut en CD med material från olika tider samlat på tre CD-skivor. Skivan fick titeln Thomas Augustsson 40/25